Veluwe wil geen uitbreiding festivals bij Walibi

De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek roepen de gemeente Dronten op om niet akkoord te gaan met uitbreiding van muziekfestivals als Lowlands en Defqon.1. Walibi Holland heeft een aanvraag gedaan om meer ruimte te krijgen voor de organisatie van evenementen. De Gelderse plaatsen willen dat deze aanvraag wordt geweigerd. 

Dat schrijven de gemeenteraden in een gezamenlijke zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning. Die vergunning zou onder meer mogelijk maken dat festival Defqon.1 een dag extra mag duren en dat Lowlands de eindtijd in twee nachten mag verruimen.

De colleges van burgemeester en wethouders in Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn hier tegen, omdat bewoners overlast zouden ervaren van de festivals. Ze willen onder meer dat de geluidsoverlast op een andere manier wordt gemeten en dat er meer meetpunten worden opgesteld tijdens evenementen.

Huiswerk overdoen
Daarnaast vinden de gemeentes dat Dronten in het ontwerpbesluit niet duidelijk maakt wat de maximaal toelaatbare geluidsbelasting is. “Het is onze indruk dat op deze punten het huiswerk overgedaan moet worden”, zegt wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet.

Vorig jaar kwamen er 115 meldingen binnen vanuit de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet. Die gingen vooral over dreunende basgeluiden die tot vier รก vijf uur in de ochtend te horen waren.

Medicals4Events is uw partner voor medische ondersteuning bij evenementen. Sinds haar oprichting in 2003 werkt Medicals4Events daarom met verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten en dergelijke en niet met het standaard EHBO. Voor goede professionele medische zorg voor elk event en een eventuele EHBO post kies voor Medicals4Events