33 roodkruisnegeerders bij de Ketheltunnel op de bon

33 automobilisten die zondagmiddag op de A4 bij Rotterdam rode kruizen boven de weg hebben genegeerd, krijgen een bekeuring thuis. Agenten hebben hun kentekens genoteerd.De automobilisten gingen in overtreding nadat de Ketheltunnel rond 15.30 uur werd afgesloten. Er was daar een probleem met de slagbomen.

Het verkeer werd omgeleid via de A13, maar sommige automobilisten reden door. Bij de Ketheltunnel kwamen ze alsnog voor de slagbomen te staan, aldus een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

Hoe hoog de boetes worden, is nog niet bekend. Voor het negeren van een rood kruis staat geen vast bedrag. De straf wordt bepaald door het Openbaar Ministerie, onder meer op basis van het verkeersverleden.

De politie kan zondagmiddag nog niet precies zeggen, hoeveel automobilisten er bekeurd zijn.